A opta minune a lumii s-a înfăptuit prin golul său

A opta minune a lumii s-a înfăptuit prin golul său

Florian Dumitrescu se bucură acum de rolul de bunic, fiica sa dăruindu-i doi nepoței, un băiețel de un an și zece luni și o fetiță de trei luni! Fotbalistul de altădată a primit cu drag urările Bătrânei Doamne: „Abia aștept să promoveze UTA! Aradul trebuie să fie lângă echipă cu tot ce are, pentru că e păcat ca un oraș cu asemenea tradiție în fotbal să nu fie pe prima scenă”.

Născut în București pe 27 octombrie 1946, Florian Dumitrescu a venit la UTA în 1966, după ce fusese remarcat la Minerul Anina de antrenorul Coco Dumitrescu.

Dublu campion al României cu Bătrâna Doamnă, pentru care a jucat timp de cinci ani, Florian Dumitrescu rămâne în istorie drept marcatorul celui mai „greu” gol al UTA-ei, cel din meciul tur cu Feyenoord Rotterdam, din Cupa Campionilor Europeni. Pentru conformitate, a fost 1-1 în Olanda și 0-0 la Arad, roș-albii reușind rezultatul ce uimea întreaga suflare fotbalistică din lume: eliminarea campioanei en-titre a lumii din cea mai importantă competiție europeană.

De cinci ori internațional al României, Dumitrescu a petrecut apoi trei ani la Dinamo București (a fost campion în 1972-1973), un sezon a jucat la Steaua, alte trei campionate a îmbrăcat tricoul Petrolului Ploiești, iar ultima parte a carierei din iarbă a trăit-o la FC Olt (două sezoane), unde a fost și conducător. Mai recent, a fost observator federal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *